INNOVATIVA IMPACT STARTUPS MED SIKTE PÅ ATT LÖSA HÅLLBARHETSPROBLEM

2024-09-26 | 08:00 - 09:45

Café Haga, Växthuset

Kaserngatan 5, 813 34

Hofors

Anmälan

Välkommen på en kostnadsfri frukostföreläsning i Hofors!

Patrick Olsson, projektledare och entreprenör med fokus på hållbarhetsinnovationer, kommer att presentera två framstående företag, som tar sig an vår tids mest kritiska hållbarhetsutmaningar genom banbrytande teknik och affärsmodeller.

Agroclimate Sweden AB är ett innovativt företag grundat av en forskargrupp som utvecklat en ny teknik för klimatkontroll i växthus, kallad Wall Confluent Jet. Denna teknik möjliggör betydande resurseffektivitet och produktionsfördelar genom att optimera klimatförhållandena i växthusmiljöer. Wall Confluent Jet är kärnan i helhetslösningar för växthusproduktion som bidrar till att minska energiförbrukningen och öka avkastningen, vilket främjar hållbar matproduktion.

UseNexus AB, även det grundat av en forskargrupp, har utvecklat en banbrytande teknik för att fånga och reducera CO2 i specifika inomhusmiljöer såsom aulor och köpcentrum. Deras teknik erbjuder en effektiv lösning för att förbättra inomhusluftkvaliteten samtidigt som den aktivt bidrar till att minska den globala koldioxidhalten, vilket stödjer målet om att uppnå en klimatneutral ekonomi.

Under presentationen kommer Patrick att utforska hur dessa teknologier fungerar i praktiken, deras potentiella inverkan på både lokala och globala nivåer, och hur de kan skalas upp för att möta framtida utmaningar inom hållbarhet. Dessutom kommer han att diskutera möjligheterna för nya industriella symbioser och samarbeten som kan uppstå genom dessa innovationer, och hur de representerar framtidens lösningar för en mer hållbar värld.

Anmäl dig till den kostnadsfria föreläsningen och upptäck hur innovation och forskning kan leda vägen mot en hållbar framtid. Vi bjuder på kaffe eller te och smörgås.

Vänligen ange allergi eller specialkost vid din anmälan. För anmälan och mer information: helena.norling@hofors.se