Eko-dagen

2024-09-23 | 10:00 - 14:45

Stenspers Gård

Råggärdevägen 50

Tallåsen

Anmälan

Välkommen på en trevlig dag på Stenspers gård i Tallåsen i Ljusdal. Till den här dagen bjuder vi in dig som jobbar i offentliga kök, är lantbrukare, politiker eller annan tjänsteperson.

Så produceras nötköttet i samklang med naturen för den goda smakens skull

Du bjuds på en fantastisk vandring i nutida och dåtida historia. På gården finns 120 ekologiska dikor som vistas ute hela året. Om sommaren betar dikorna med sina kalvar i skogen och på fäbodvallen. Köttet säljs direkt till kund och i gårdsbutiken. Bröderna Johnson som driver gården berättar hela historien för dig och bjuder på hamburgare av kött från de egna djuren.

Under dagen medverkar även:

  • Anna Backlin, Jordbruksverket, som presenterar en ny rapport om ekologisk produktion ur ett beredskapsperspektiv
  • Ted Wendt, Ekomatcentrum, som berättar om ekologisk mat i offentliga kök
  • Karin Mickelmats berättar om hur det är att vara ekologisk mjölkproducent i dag och framåt
  • Panelsamtal om ekogården ur ett beredskapsperspektiv.
  • Du får veta mer om odlingslandskapets historia.

Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:12/9

Arrangörer är Länsstyrelsen Gävleborg och Lantbrukarnas riksförbund (LRF)