Lös en spöklik utmaning

3 JUNI - 08.00-18.00

Don´t be a chicken!

Välkommen till Propells första hackathon där vi skapar nya nätverk och samarbeten – samtidigt som vi tillsammans löser en utmaning!

Utmaningen under detta hackathon handlar i korthet om att det ska skapas en interaktiv byggnad som sticker ut rejält från det vi är vana att se. Den ska kunna ha vissa egenskaper och rörelsemönster.

Det ni ska göra är att skapa en konceptlösning för Sveriges nästa besöksmål och sätta Hälsingland på kartan. Utmaningen presenteras i sin helhet på morgonen den 3 juni.

Vem är du?

Har du hört ordet hackathon och tänkt: Det där är inget för mig, jag är ju ingen programmerare? Du behöver inte vara en programmerare för att delta på ett hackathon. Alla kan delta – Det är då det blir ett lyckat hackathon!

  • Är du en konstnär som alltid drömt om att få utforma en byggnad?
  • Arbetar du inom turism och ser mängder av möjligheter i hur världen ser ut idag?
  • Kanske du arbetar med konstruktion och det riktigt kliar i fingrarna efter en riktigt utmaning att bita tag i?
  • Du kanske studerar design och sneglat på AR, hur kan man nyttja det i ett roligt projekt?
  • Eller är du bara en person som älskar att nätverka och är en riktig idéspruta?

Det är dig vi letar efter – Vem du än är! Tystlåten, extrovert, idéspruta, analytisk, formgivare, konstruktör. Alla är välkomna att delta i Propell Hackathon den 3:e juni :bulb:

Vad får du ut av att delta?

Förvänta dig en inspirerande och lärorik dag där du får chans att knyta nya kontakter och samarbeta i nya konstellationer.

  • Möta nya människor och få kompetensutveckling
  • Samarbeta med människor med olika kompetenser
  • Få erfara hur man kan nå samma mål på olika sätt
  • Inga ideér är dåliga – tillsammans skapar våra ideér något helt nytt
  • Varje deltagare i det vinnande laget vinner en teknisk pryl
Propells coacher kommer att guida teamen genom en process för kreativt tänkande för att ni ska hitta sätt att använda sig av allas kompetenser så effektivt som möjligt. Det är i gruppdynamik med olika personer som det händer grejer.

Sugen på att delta?

När: 3 juni 08.00-18.00
Hur: Gör en anmälan via https://propellhackathon.eventbrite.com

Sista anmälningsdag är 31 maj.

💀Eventet kommer att genomföras digitalt.
💀Vi delar in lagen för att få en bra mix av kunskaper och personligheter.
💀Utmaningen presenteras i sin helhet den 3 juni.
💀Det är kostnadsfritt att delta.

Redovisning & jurybedömning

Ni som team kommer i slutet av dagen att redovisa det ni kommit fram till, hur ni vill, om det är en cad-ritning, ett musikalnummer eller en modell byggd av pizzakanter spelar ingen roll för oss.

En juryn kommer att bedöma ert tävlingsbidrag på kriterierna: konstruktion, hydraulik, elektronik, automation, hållbarhet, användarupplevelser och helhetsintrycket av spets och och genomförbarhet.

Partner & moderator

För detta hackathon har vi tagit hjälp av Carolina J. Säll från 46elks som kommer att guida oss genom dagen. Carolina J. Säll arbetar som utvecklare på 46elks, i teamet Community. Formgivare i grund och botten, men fastnade för möjligheterna i kod och lär mig nya saker dagligen.

Barnsligt förtjust i problemlösning i vardagen, kod och design! Tycker om att träffa nya människor och är nyfiken på i princip allt, gillar lite extra att hitta lösningar på problem tillsammans.

Älskar att jag får arbeta med att prata med andra utvecklare om dagarna för att försöka hitta lösningar på problem eller bara ta en fika och se vad vi kan hitta på för nya roliga projekt.

Funderingar?

Kontakta Thomas Åkesson, affärsutvecklare på Propell, thomas.akesson@ri.se eller 070-3724809

Eventet finansieras av projektet InnoCAPE som utformar en samarbetsmodell för att utveckla ett digitalt innovationsekosystem i Östersjöområdet genom att utnyttja potentialen för den kontinuerliga digitaliseringen av värdekedjor som kallas Industry 4.0. För mer information om InnoCAPE ska du kontakta Torbjörn Jonsson på torbjorn.jonsson@ri.se

Arrangörer

Propell Hackathon är en del av programmet under Innovation Week X. Innovation Week X arrangeras av Propell i Hudiksvall som är ett unikt samarbete mellan Region Gävleborg, Hudiksvalls kommun och RISE – Research Institutes of Sweden.