Just do IT – frukostevent om IT-säkerhet

Behöver ditt företag bli bättre på IT-säkerhet? Ämnet kan kännas obehagligt och svårt, därför bjuder vi in till ett inspirerande frukostseminarium den 18 november. Just do IT är eventet som har fokus på hur du kan komma igång med ditt företags IT-säkerhet – det handlar om att bara göra! Du kan förvänta dig lyxfrukost, mingel och en agenda fullspäckad med IT-säkerhet.

Agenda

7:30 Lyxfrukost och mingel
8:00 Välkommen!
8:10 IT-säkerhet – varför det är viktigt och hur påverkar det mig som start up?

Mattias Lögdberg, entreprenör
8:30 Hur är det egentligen med våra mobiltelefoner, bredband och dess säkerhet?
Dick Högström, Security architect, Telia Cygate
8:50 Hur säkrar banken vårt företags pengar?
9:10 IT-säkerhet på Cibes
Maarit Kaskila, Cibes
9:30 Alla system i en säker plattform
Jimmy Jonasson och William Jonasson, Assetbook
9:50 Avslutning

Datum: Fredag 18 november 2022
Tid: 07:30-10:00 frukost och seminarier
Plats: DoSpace, Drottninggatan 18, Gävle
Pris: Eventet är kostnadsfritt men anmälan krävs.

Frukostseminariet arrangeras av Sandbacka Science Park i samarbete med Gävle Innovation Hub och Future Position X

Anmäl dig senast den 17 november här:

Frågor? Kontakta

Madeleijn Perjos
Projektmedarbetare
Sandbacka Science Park

 

Serieentreprenören Jens Nylander föreläser om sin entreprenöresa

Är du företagare, funderar på att bli företagare eller jobbar du med företagare? Härligt! Då hälsar vi dig varmt välkommen till  en inspirerande eftermiddag på Bollnäs Cowork, Telegrafhuset Bollnäs.

Serieentreprenören Jens Nylander föreläser om sin entreprenörsresa

Torsdag den 17 november får du ta del av serieentreprenören Jens Nylanders företagsresa under en inspirerade föreläsning. Jens har upplevt såväl toppar som dalar under sina år som entreprenör. Nyligen sålde han sitt nuvarande bolag Automile i vad som beskrivs vara en miljardaffär. Föreläsningen är mellan kl15.00-16.15.

Eventet arrangeras av Movexum i samarbete med Telegrafhuset och efteråt bjuder de in till after work med en matig wrap från Lilla K, mellan 16:15-18.00 där du får möjlighet att lära känna och veta mer om Movexum såväl som Telegrafhuset.

Allt är kostnadsfritt

Läs mer och anmäl dig

Tini – Mindre onödigt, mer hantverk och kärlek

Klädföretaget Tini vill minska överkonsumtion och ifrågasätter dagens fast fashion-trend. De tänker stort och är trogna sin vision – att göra  modeindustrin hållbar.
 
Bolaget som grundades i Hudiksvall 2020 har skapat en hållbar nisch i modebranschen genom att erbjuda skräddarsydda plagg med hjälp av en ny metod och innovativ affärsmodell. Affärsmodellen lägger grunden för långsiktig användning av plagg, säkrar etiska värden i produktionsledet och ökar förståelsen för produktionsprocessen. Tini vill lyfta upp det gedigna hantverk som skrädderiyrket innebär. De vill att konsumenterna ska förstå det miljömässiga värdet av lokal produktion och återupptäcka kvalitén och känslan av att bära skräddarsytt.

I grunden finns en bestående kollektion av noga utarbetade grundmodeller både vad det gäller design och funktionalitet. Plaggen sys konfektionsmässigt på beställning och anpassas efter varje kund av certifierade Tini- skräddare. Bolaget vill ändra konsumenters beteendemönster och minska den klimatpåverkan som dagens överkonsumtion av kläder resulterar i. Plaggen har som syfte att hålla längre än traditionella plagg som köps till ett billigare pris och de sys enbart i miljövänliga tyger som producerats i Europa. Bakom varumärket ligger personliga insikter kring materiella behov och vetenskapliga studier som pekar på att det bästa sättet att göra klädkonsumtionen hållbar är att minska konsumtionstakten.

Lyssna till Tini Warg och Johanna Mörk under Innovation Day den 18 november

Ett nytt grönt tänk för modelivet

Varför slösa på resurser? Modeindustrin är en av världens mest klimatdrabbade branscher. Visst skulle det vara skönt att ha en garderob med få plagg som alltid passade? Och kunna skicka tillbaka dem när man inte längre behöver dem? Många brottas med en full garderob men har fortfarande problemet att de inte vet vad de ska ha på sig. SAMSARA Selected har tänkt cirkulärt och här hyr du de kläder som du behöver i stället för att köpa dem.

Modeintresset, miljöpåverkan och att grundarna själva var frustrerade konsumenter är grundstenarna till SAMSARA Selected. De vill förenkla klädvalet för konsumenterna och göra det lättare att planera vad man ska ha på sig i förväg.

Lyssna till Sam och Sara Selman från SAMSARA Selected under Innovation Day den 18 november

Så jobbar Pride Hudik och Iggesunds Bruk med inkludering

Rolf Lindqvist från Pride Hudik berättar om föreningens arbete för HBTQ-personers rätt i samhället. Föreningen startade 2014 och erbjuder i samband med den årliga paraden även föreläsningar och workshops. Rolf jobbar till vardags på Iggesunds Bruk och delar även med sig av  erfarenheter från deras pågående förändringsarbete för ökad jämställdhet och mångfald.

Denna programpunkt är en del av Vill du bli bättre på att attrahera och behålla talanger?

Vill du bli bättre på att attrahera och behålla talanger?

En nyckel för att attrahera kompetens och dra nytta av fördelarna med mångfald är en inkluderande arbetsplatskultur. Kom och ta reda på hur du kan bli bättre på ett inkluderande ledarskap. Lyssna till Ann-Sofie Däldehög, Propell & Lejla Basic, Sandbacka Science Park

Första steget kan vara att ta reda på hur trygga dina medarbetare känner sig när det gäller att uttrycka sina tankar och åsikter. Att mäta den psykologiska tryggheten är ett av verktygen för att uppnå en inkluderande arbetsmiljö och en förutsättning för utveckling.

– Vi kan se hur team med låg psykologisk trygghet är tysta och inte vågar ställa frågor samt har svårt för förändring. Vi kan bidra genom att mäta den psykologiska tryggheten och jag berättar om hur det går till, säger Lejla.

En trygg arbetsmiljö är det som främjar mångfald och inkludering, men för att skapa en inkluderande arbetsplats krävs även ett medvetet arbete för att ta tillvara allas kompetenser och idéer.

– Att jobba för jämställdhet och mångfald är en kunskapsfråga som bland annat leder till ökad kreativitet och gör din arbetsplats mer attraktiv. Jag delar med mig om vad du kan börja göra redan idag – det kan handla om hur ni utformar team, jobbar med marknadsföring och rekrytering samt hur ni tänker kring nya kunder och produkter, säger Ann-Sofie.

Kom ihåg att det lönar sig snabbt att göra små förändringar i vardagen – och det är ett första steg för en långsiktig genomgripande utveckling.

Möt även Rolf Lindqvist från Pride Hudik som berättar om föreningens arbete för HBTQ-personers rätt i samhället. Föreningen startade 2014 och erbjuder i samband med den årliga paraden även föreläsningar och workshops. Rolf jobbar till vardags på Iggesunds Bruk och delar även med sig av  erfarenheter från deras pågående förändringsarbete för ökad jämställdhet och mångfald.

Anmäl dig här

Marknadens krav allt viktigare i Iggesunds hållbarhetsarbete

Möt Johan Granås, hållbarhetschef för Holmen Iggesund som berättar om brukets prisade miljöarbete och cirkulära affärsmodell. Företaget rankas som ledande inom hållbarhetsområdet och har tilldelats EcoVadis Leadership Award 2021, bland annat för att tillverkningen är nästintill fossilfri och produkterna har ett lågt koldioxidavtryck.

– Det är ett långsiktigt arbete som lett fram till den här utmärkelsen. Vi ser att intresset och kompetensen inom hållbarhet hos våra kunder ständigt ökar vilket gör det lönsamt att jobba hållbart, säger Johan Granås.

Johan Granås är en del av programmet under Innovation Day – Idéer som förbättrar världen – läs mer och anmäl dig.

Från idé till en av Sveriges hetaste scaleup

Under 2021 utsågs medtechbolaget MYoroface till en av Sveriges hetaste scaleups och listades som de mest lovade doldisbolagen i Sverige av Breakit. Genom deras patenterade träningsredskap Iqoro har flera tusentals människor fått hjälp att hantera svag inre muskulatur, som bland annat orsakar snarkningar och problem med sura uppstötningar. En åkomma som drabbar runt en femtedel av världens vuxna.

Möt VD Ylvali Gerling på Innovation Day den 18 november. Ylvali berättar om deras medicintekniska innovation och om resan från idé till scaleup samt framstegen de gör globalt och tekniskt.
Läs mer och anmäl dig.