Därför behöver vi mänsklig intelligens

2023-09-27 | 11:20 - 12:20

Stora ljusgården, Propell

Magasinsgatan 10, 824 45

Hudiksvall eller digitalt

Anmälan

Vilka frågor bör vi ställa i dag för att fatta rätt beslut i morgon? Hur ska vi förstå människans plats i den artificiella intelligensens revolution? Möt journalisten och författaren Andreas Ekström som ställer de svåra frågorna; vem som ska bestämma, vem som ska bli rik, vem som ska ha kapacitet att styra redskapen, vem som förfogar över slutresultaten.

Andreas Ekström är just nu aktuell med boken ”Bekvämlighetens tyranni” och känd för bland annat ”Google-koden”. Han senaste föreläsning om mänsklig, organisk intelligens är en överväldigande föreläsning – men den är också handfast och framåtblickande. Enorma möjligheter uppenbarar sig precis just nu: för att bygga nya affärer, nya sociala samspel och det internet vi verkligen vill ha. Andreas ger oss en omvälvande samtidsanalys och en appell för digital demokratisering. Ett stöd för dig som vill nyansera diskussionen, och med tålamod och precision fatta rätt beslut. Och allra mest: för dig som vill ta sig an det nya inte med rädsla – utan med upplyst arbetsvilja och entusiasm.

Andreas Ekström har sedan starten 2009 gjort fler än tusen föreläsningar, författarbesök och seminarier i över 30 länder kring den digitala revolutionen och är mycket uppskattad för sitt sätt att med pedagogisk tydlighet och utmanande frågor få publiken att omvärdera sitt nätbeteende. Andreas Ekström har nått en internationell publik genom TED.com, där en av hans föreläsningar visats nära två miljoner gånger. Han är författare till nio böcker, och utsågs till Årets talare 2019. Han har anlitats av företag som t ex Volvo, Gartner, Fujitsu, Ernst & Young,Standard and Poor.

Andreas Ekströms föreläsning är en del av Innovation Day, som är en dag under innovationsveckan Innovation Week X.

Observera att vi ni har fullbokat för fysiskt deltagande i Hudiksvall, men delta gärna digitalt.