Välkommen på en trevlig dag på Stenspers gård i Tallåsen i Ljusdal. Till den här dagen bjuder vi in dig som jobbar i offentliga kök, är lantbrukare, politiker eller annan tjänsteperson.
Så produceras nötköttet i samklang med naturen för den goda smakens skull
Du bjuds på en fantastisk vandring i nutida och dåtida historia. På gården finns 120 ekologiska dikor som vistas ute hela året. Om sommaren betar dikorna med sina kalvar i skogen och på fäbodvallen. Köttet säljs direkt till kund och i gårdsbutiken. Bröderna Johnson som driver gården berättar hela historien för dig och bjuder på hamburgare av kött från de egna djuren.
Under dagen medverkar även:
- Anna Backlin, Jordbruksverket, som presenterar en ny rapport om ekologisk produktion ur ett beredskapsperspektiv
- Ted Wendt, Ekomatcentrum, som berättar om ekologisk mat i offentliga kök
- Karin Mickelmats berättar om hur det är att vara ekologisk mjölkproducent i dag och framåt
- Panelsamtal om ekogården ur ett beredskapsperspektiv.
- Du får veta mer om odlingslandskapets historia.
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:12/9
Arrangörer är Länsstyrelsen Gävleborg och Lantbrukarnas riksförbund (LRF)