Så har du aldrig tänkt dig Kattvikskajen

2020-05-29 | 10:30 - 12:00

Livesändning

Se när du vill

Hur bidrar 5G och AI till framtidens klimatsmarta boende?

Kreativa arbetssätt för att inkludera allas idéer

Se inspelningen

På Kattvikskajen i Hudiksvall finns planer för en stor omvandling vilket medför oändliga möjligheter. Intentionen är att skapa en attraktiv stadsmiljö som lockar flera olika typer av målgrupper och för att göra det behöver man tänka in nya idéer och spännande satsningar. Under denna livesändning får du höra:

  • Sofie Jonsson från Skanska som föreläser om Hållbart boende. Sofie Jonsson är Civilingenjör inom samhällsbyggnad från KTH och tidigare Glada-Hudik bo med ett bankande hjärta för Hudiksvalls IF och ett brinnande intresse för hållbar samhällsutveckling. Hon har erfarenhet från strategiskt arbete och partnerskapsprojekt med fokus på hållbar samhällsutveckling från bygg, transport och energisektorn. Idag arbetar Sofie som innovationsledare på Skanska med att skapa förutsättningar för Skanska att tillsammans med andra göra rätt saker för framtiden som man inte gör idag. Hon hoppas bidra med inspiration kring hur man skulle kunna hitta nya vägar framåt även för Kattvikskajen.
  • En paneldebatt med Sofie Jansson Skanska, Victor Kardeby RISE, Nils-Erik Blomdahl Hudiksvallsbostäder och Jan Kroppegård Projektchef Kattvikskajen Hudiksvalls kommun, Henrik Adestedt IT-strateg Hudiksvalls kommun och Karl-Ove Andersson, Hexatronic

Victor Kardeby, forskare, RISE
Jag har lång erfarenhet av tillämpad forskning och har doktorerat på nya algoritmer för real-tids distribution av sensordata i sakernas Internet. Vid RISE så analyserar jag behov av digitalisering och hjälper till att digitalisera produkter och tjänster genom prototyper och tekniska demonstratorer där han utvecklar och åskådliggör spetstekniker inom t.ex. artificiell intelligens, informationsdistribution med molnarkitekturer och datainsamling via inbyggda system.

Nils ”Nisse” Erik Blomdahl, VD Hudiksvallsbostäder
Bra på att möta och leda människor, organisera, se nya möjligheter och skapa förutsättningar för dessa. Tekniskt intresserad beteendevetare med ekonomiska och juridiska kunskaper.

I flera år trodde jag det skulle bli en golfbana på Kattvikskajen, några hål här och där i den slitna asfalten och enstaka små träd/buskar som trängt upp ur marken. Detta är tredje gången jag är med och ritar/projekterar för byggande på Kattvikskajen och nu blir det på riktigt! Bredbandsutveckling har legat mig varmt om hjärtat allt sedan vi hade det första pilotprojektet med Ericssons ”Fiber to the home” 1999 på Håstaskogen i Hudiksvall. Då var vi världsledande och hade massor av studiebesök, tjänsterna skulle komma i rasande fart. Det gjorde dom inte! Men nu är det dags!

Henrik Adestedt, IT-strateg Hudiksvalls kommun
Som it-strateg arbetar jag med att få en sammanhållen it-miljö för våra verksamheter och deras behov. Genom att bland annat att se till att kommunen beställer rätt tjänster, att nyttja våra system effektivt och blicka framåt. Dessutom har jag huvuduppdrag med att digitalisera kommunens verksamheter vilket innebär att utmana våra verksamheter i att se sina rätta behov och jobba på nya sätt.

Jan Kroppegård, projektchef för Kattvikskajen
Sedan tio år tillbaka är jag förvaltningschef för tekniska förvaltningen i Hudiksvall och sedan 3 år tillika projektchef för Havsläge Hudik där Kattvikskajen är det största och viktigaste projektet. Jag har en utbildning som civilingenjör inom samhällsbyggnadsteknik och kommer tidigare från energibranschen med specialitet fjärrvärme. Född och uppvuxen i Hudiksvall, Utbildad i Luleå, arbetat tidigare i Sundsvall, Flyttat ”hem” när jag började tjänsten i Hudik.

 

 

Arrangör

Fiber Optic Valley & RISE