Nycklar till cirkulär omställning

2022-11-18 | 10:00 - 10:30

Aktivitetsfabriken

Köpmanbergsvägen 1, 824 50 Hudiksvall

Hudiksvall

Anmälan

”I dag vet vi genom forskning att cirkulära affärsmodeller är lika lönsamma eller lönsammare än linjära. Det vill jag få näringslivet att upptäcka”

Förr eller senare kommer vi att tvingas ändra på sättet vi tjänar pengar. Vi behöver gå från att sälja saker vi producerar till att tjäna pengar på att lösa problem inom planetens gränser. Exempelvis sälja tjänsten gräsklippning istället för gräsklipparen. RISE erbjuder företag en möjlighet att göra detta nu, på ett kontrollerat och smart sätt. Josefina Sallén är coach inom cirkulär omställning och dammsuger Sverige efter företag med potential för lönsamma cirkulära affärsmöjligheter. Hon ger stöd för att realisera de hållbara lösningarna som dessutom kan få företagen att tjäna mer pengar än idag.

Josefina berättar om sitt uppdrag för en cirkulär omställning och hur företag och offentliga aktörer kan gå från linjärt till cirkulärt tankesätt, identifiera och realisera affärsmöjligheter som bygger på att ta tillvara på jordens resurser istället för att slösa bort dem.

Hon har en industriell bakgrund både nationellt och internationellt inom t ex bygg, kemi och fordonsindustri. Idag arbetar hon nära den forskning som drivs på RISE kring cirkulära affärsmodeller, materialomställning, digitalisering, hållbarhet, framtidens energiförsörjning och en rad andra aspekter inom omställning till en cirkulär ekonomi.

Här hittar du några av de företag som gjort sin verksamhet resursmässigt hållbar; https://cirkularakartan.ri.se/

Josefina Sallén är en del av programmet under Innovation Day – Idéer som förbättrar världen – läs mer och anmäl dig.