Tini – Mindre onödigt, mer hantverk och kärlek

2022-11-18 | 09:30 - 10:00

Aktivitetsfabriken

Köpmanbergsvägen 1, 824 50 Hudiksvall

Hudiksvall

Anmälan
Klädföretaget Tini vill minska överkonsumtion och ifrågasätter dagens fast fashion-trend. De tänker stort och är trogna sin vision – att göra  modeindustrin hållbar.
 
Bolaget som grundades i Hudiksvall 2020 har skapat en hållbar nisch i modebranschen genom att erbjuda skräddarsydda plagg med hjälp av en ny metod och innovativ affärsmodell. Affärsmodellen lägger grunden för långsiktig användning av plagg, säkrar etiska värden i produktionsledet och ökar förståelsen för produktionsprocessen. Tini vill lyfta upp det gedigna hantverk som skrädderiyrket innebär. De vill att konsumenterna ska förstå det miljömässiga värdet av lokal produktion och återupptäcka kvalitén och känslan av att bära skräddarsytt.

I grunden finns en bestående kollektion av noga utarbetade grundmodeller både vad det gäller design och funktionalitet. Plaggen sys konfektionsmässigt på beställning och anpassas efter varje kund av certifierade Tini- skräddare. Bolaget vill ändra konsumenters beteendemönster och minska den klimatpåverkan som dagens överkonsumtion av kläder resulterar i. Plaggen har som syfte att hålla längre än traditionella plagg som köps till ett billigare pris och de sys enbart i miljövänliga tyger som producerats i Europa. Bakom varumärket ligger personliga insikter kring materiella behov och vetenskapliga studier som pekar på att det bästa sättet att göra klädkonsumtionen hållbar är att minska konsumtionstakten.

Lyssna till Tini Warg och Johanna Mörk under Innovation Day den 18 november